Tuesday, July 27, 2010

Perasmian Reebok Valde Pro II


Memang grand perasmian Reebok Valde Pro II aku ni. Dengan segala hormatnya perasmian akan berlangsung pada 20 Syaaban 1431H bertempat di Stadium Perbadanan Pasir Gudang(stadium HOME untuk Johor FC). Pasukan yang bertuah adalah pasukan Majlis Perbandaran Pasir Gudang(MPPG). Hari tu masa lawan MMHE, Hydro FC kena balun 3-1.

Sebelum tu aku nak ucapkan tahniah kepada mereka yang berpuasa sempena Nisfu Syaaban ni. Rutin aku setiap pagi telah berubah dek kehadiran dua ekor kucing. Sebelum pergi kerja, bersihkan pasir kucing - isi makanan+air - masukkan kucing dalam sangkar.

Ini macam qualifying round sebelum mak buyung aku meletup. Tapi sumpah penat...Dah la ada kucing jantan hitam jahat bersuara pondan. Kucing hitam ni pernah pecah masuk rumah aku untuk curi sisa makanan kat tong sampah. Gaya kucing ni memang gengster yang amat. Kadang-kadang aku nampak kucing hitam ni jalan dengan poyo atas atap rumah jiran aku. Semalam aku bawa Tehcik dan CT main kat laman rumah, kebetulan kucing hitam jahat tu datang. Bukan main lagi, kepala senget...kaki jinjit...ekor keras..badan melengkung...tapi tak keluar suara..takut aku gelak la tu..haha..

Hari ini beli jaring untuk pasang kat gate depan dan belakang untuk menghalang pencerobohan kucing hitam jahat..haha..

2 comments:

Umi said...

wah, tu baru kehadiran kucing, rutin ko dah berubah.. lum ada baby lagi tu... huhuhu... :)

encik azuwan said...

kucing ni cam pembuka bicara la utk menyambung ahli keluarga baru..hehe.