Friday, April 10, 2015

Cara Untuk Bertukar Kepada redONE | Pasca BayarJika anda sekarang menggunakan pascabayar dan ingin mengekalkan nombor sedia ada, tiada masalah untuk bertukar.

Sila ke SINI untuk maklumat lanjut.

Ketika mendaftar hanya perlukan salinan kad pengenalan, salinan bil telefon dan RM10(kalau nama blacklist tambah RM50). Sila pastikan anda terlebih dahulu membayar baki semasa serta unbilled amount untuk melancarkan pertukaran. Aku sendiri telah membuat pertukaran. Masa yang diambil untuk port in ke redONE adalah 3-5 hari waktu bekerja.


Ejen berdedikasi macam aku boleh check status port in dalam control panel aku. Boleh refer gambar di atas untuk rujukan. Dulu aku guna prepaid Maxis lepas tu tukar postpaid Celcom. sekarang redONE sebab ia mampu milik dan aku bukan kejar sangat pun kuota data tu. Rumah dah ada UniFi 10Mbps. Mesti nak laju sebab isteri tercinta cikgu, kena key in markah serta macam-macam aplikasi ONLINE pendidikan anjakan paradigma kita ni tapi sistem lembap walaupun internet kat rumah laju.

Kalau setakat guna untuk WhatsUp, Telegram...bla..bla..Waze aku rasa 1GB++ cukup untuk sebulan. Sambung pasal port in dari Celcom ke redONE. Masa yang diambil adalah lebih kurang satu hari jika tiada masalah pada nombor anda seperti ada supplement line tapi tidak register, bil tertunggak atau anda masih dalam kontrak dalam telco tu.

Pelan yang aku ambil bulanan RM8 dan data RM30/1GB++ so jumlah RM38(tidak termasuk GST). Berbanding pelan Celcom aku Celcom Exec 50 tambah dataplan RM38 jadi jumlah RM88. Beza RM50++, Lepas beli susu anak dan pampers Whoopie. haha.

Maksud ++ tu bila kuota 1GB dah habis fair usage policy akan digunakan iaitu 64kbps bergantung kepada lokasi pengguna dan keadaan network. Kredit limit boleh set serendah RM50 sebulan so takde lah bil melambung macam hutang 1MDB.


Menarik? Aku tak guna topup sebab aku kaya in case emergency kredit habis, nak cekau mana kredit woi. Dengan serendah RM8 bulanan aku rasa pelan ni sangat mampu milik macam rumah PR1Ma. Risau pasal coverage? Tidak perlu sebab redONE partner dengan Celcom. Aku memang nak stay dengan Celcom tapi aku tengok pelan pascabayar diaaaa...RM85/bulan beb. Memang 2GB data tapi gaji lima digit boleh la. Aku gaji lagi dua tiga sen nak lima digit.

Berminat? Boleh contact aku di talian 012-3630328. Walau di mana anda berada di Malaysia, saya boleh daftarkan redONE untuk anda. Tunggu apa lagi? Tu nombor aku dah kasi, lekas hubungi. hahaha.

No comments: