Tuesday, April 27, 2010

Three Stooges

 Semalam kat Tesco Extra aku telah menemui Three Stooges sekolah bini aku. Masa tu aku dan bini aku masuk kedai baju XXX. Masa tengah-tengah belek..kedengaran suara memanggil nama penuh bini aku. Dari situ instinct aku kuat mengatakan itu adalah "mereka". Stooges ini berjantinakan perempuan.

Masa bini aku kenalkan aku suaminya, aku just lemparkan senyuman ikhlas-tak-ikhlas je sebab aku tau perangai orang atasan sekolah bini aku ni. Rasa nak smack-down je Three Stooges tu.

Siapa Three Stooges ni?!..Tak payah tau, cukup sekadar hidup Stooges ni penuh dengan hipokrasi, suka mengarah dan juga tidak hormat orang bawahan. Bini aku masa nama beliau disebut seolah-olah seperti berada di sekolah. Suara itu hanya akan ke udara di sekolah untuk memanggil bini aku untuk di "kuli-batak" kan oleh Stooges tu.

2 comments:

apple dilla said...

erkk.. knape la ade je stooges ni di mana-mana skolah
nyampah aku

encik azuwan said...

sbb kegilaan kekuasaan.