Friday, September 3, 2010

Coooootiiii

Coooootiiii aku adalah unpaid sebab annual leave aku sudah habis. Kilang aku ni fesyen dia lain sikit. Annual leave ni kita kena earn. Apakah maksud earn di sini?!..Anda perlu kerja di sini setahun baru anda dapat annual leave.


Contoh aku mula kerja bulan Julai 2009, pada Januari 2010 aku akan dapat leave sebanyak jumlah bulan aku sudah bekerja bahagi 12 bulan darab jumlah annual leave setahun bersamaan 7 hari. Ya 7 hari itu telah aku tibai habis sehingga bulan Ogos 2010. Secara tidak langsung coooootiiii aku tidak berapa yang best.

Ini secara tidak langsung menggugat kegumbiraan kerayaan aku ketahunan keinian [noktah] Kesempatan ini aku nak ucapkan selamat bercoooootiiii wahai warga pendidik. Mak buyung aku senyum sampai ke telinga pagi tadi mengenangkan sudah mau coooootiiii.

[noktah][noktah][noktah][noktah][noktah][noktah][noktah][noktah][noktah][noktah][noktah][noktah]

p/s: aku sudah tanya pasal stem cell tu..almost 5k tu anggaran. aku pun tak berapa nak pasti mahu atau tidak.

7 comments:

Umi said...

dah besar panjang, watpe nak cuti raya lama2.... =P

encik azuwan said...

mesti cuti maa..nnt nak makan angin bla..bla..bla..teman bini dlm hari..bla..bla..hehe..

laila sanuri said...

yg ko tibai abis tu naper..lenkali simpan utk masa depan..ahaks!

nizam omar said...

pelik betul company hang,dah macam MLM pulak.multi level marketing..sadis tul,cari lah tempat lain.siksa jiwa dan raga je.

encik azuwan said...

LS: keadaan memaksa..cewah.

nizam: siksa siksa pun..dah setahun aku kat sini..haha..redha..ade rezki kat tmpt lain aku cai cin cau.

Umi said...

ish2... nizam omar, tak pernah kerja kat company nie, dah anggap -ve... istimewa ye kerja company nie, ada fleksibel waktu masuk / balik kerja... so, mana2 company pun, mesti la ada pro + kontra, weii... salam adilfitri... =)

encik azuwan said...

tu la..macam-macam ade company ni.hee=)