Thursday, January 27, 2011

PRK Tenang - PAS vs UMNO



Sabtu ni aku akan lalu kawasan ini. Calon UMNO, Tok Ai sudah terang lagi bersuluh didapati bersalah dalam kes jualan tanah tanpa pengetahuan tuan punya tanah semasa menjadi Assistant District Officer di Segamat. Pak mertua aku mesti tahu pasal kes ini. Malam tadi keluar berita yang cakap Tok Ai aka gendut hanya sebagai seorang saksi la, hanya menjalankan tugas la serta tanah dilelong sebab tuan tanah tidak bayar kepada bank dan Gendut hanya menjalankan tugas sebagai ADO. Jari tengah la weyh..


Banjir kilat telah berlaku di kawasan sekitar Labis. Tok Ai meredah banjir?..Jadi pelampung la kalau Tok Ai ni redah banjir. Keluar berita tanpa gambar je pasal Tok Ai sanggup basah kuyup redah banjir serta tidak mempedulikan keselamatan diri untuk melawat mangsa banjir.



Memang aku respect kat Cikgu Mala ni. Suami dia pun cool je sokong isteri. Blogger Pro-UMNO seperti biasa menabur fitnah tentang Cikgu Mala patah balik tidak mahu redah banjir.

Tengok muka Gendut ni. Senyum pun macam tak larat. Vote for fitness NOT fatness!!!...Penyokong BN suka cakap Guan Eng kafir, tapi beruk-beruk ni tidak label Chua Soi Lek tu kafir pulak atau pornstar.haha.


Ramai orang especially di Johor tidak sedar apa yang BN sekarang makin terdesak. Johor adalah kubu kuat BN sebab banyak FELDA. Sekarang yang ramai adalah generasi kedua macam aku ni yang pernah hidup di ibukota dan nampak kebaruaan BN. Sebab itu Selangor jatuh ke tangan Pakatan Rakyat sebab mereka sedar BN ni adalah puak yang mengamalkan kronism.


p/s: aku harap lepas ini ada calon PAS di parlimen Pengerang. Dapat aku pangkah Bulan. ALL THE BEST CIKGU MALA.

6 comments:

ainazliena said...

Calon PR Cikgu Mala
Adil d tegak ,rakyat d bela
pakatan rakyat harapan menyala
undi PAS dapat pahala.....Lim Guat Eng

*bkn pantun dr aku..

shauqi said...

insyaAllah PAS menang!

encik azuwan said...

amin...
harap ada perubahan di johor.

ijoks2009 said...

Singgah ziarah,
Blogger umno dan fitnah tidak dpt dipisahkan

encik azuwan said...

jemput dtg lagi.

yg penting masyuk..halal haram cerita blkg.haha..itu psl chua soi lek bengap pasal Islam.

NaDya Shah said...

pas kalah dah wey... aku pon xsuke gak tok ai menang..bukan pasal dia tu BN..tp psl dia 2 macam xsihat je nak jg adun kan..takut2 lagi 3,4tahun kene ngundi lagi psl adun meninggal...hahahaa