Monday, January 31, 2011

Banjir Di Segamat 2011 - Jalan Temenggong - Jambatan Keretapi Segamat



Aku dapat snap gambar ini pagi tadi. Tidak dapat ke bandar sebab jalan terputus. Ini adalah pengalaman pertama terperangkap di kelilingi banjir. Aku yang terperangkap dikelilingi banjir je dah macam semut hilang antena, apetah yang mangsa-mangsa banjir tu. Nasib ada XBOX 360 adik ipar aku, layan FIFA 2011 untuk mengubat hati yang lara.
video

Tengok kat Facebook, ada certain kawasan di Pasir Gudang banjir. Sebelum ini, masa banjir 2006 kat Segamat, kebetulan family bini aku bercuti kat Langkawi so tidak mengalami. Sepatutnya hari ini aku dah balik Pasir Gudang tapi sebab bencana alam ini, aku cuti sampai CNY di Segamat.

ini adalah Jalan Temenggong. Ini adalah salah satu jalan keluar dari Jalan Temenggong dan lagi satu jalan keluar menerima nasib sama.






Ini dekat area Stesen Keretapi Segamat.

Mangsa tak berapa banjir.

Paras sungai sama dengan jambatan keretapi.

Air sangat deras.

Jalan ke Tangkak.

Tempat pelatih jururawat.

Taman Yayasan kat Segamat yang tidak pernah naik air pun naik air tapi paras betis je la.

1 comment:

eyz said...

argh taman yayasan pon banjir???