Friday, January 21, 2011

Jiran Tiada Kereta Honda Civic serta Sivik



Petang tadi balik kerja aku rasa macam pedih mata serta tekak tak sedap. Aku rasa ada orang bakar sampah, tengok jiran sebelah..bukan..jiran depan..bukan..jiran belakang..ya betul!!..Terus aku lincah pergi rumah jiran belakang. Aku cakap kat dia asap masuk rumah, kalau boleh jangan bakar la sampah tu. Bodoh piang la orang macam ni. Ini taman bukan kampung OK. Kalau asap sampah yang kau bakar masuk rumah sendiri takpe la, ini masuk rumah aku, aku ada anak kecil. Alangkan aku yang dah tua bangke ni rasa tak selesa apa lagi anak aku yang baru 3 bulan lebih. Dan hasil pembakaran tadi aku dah dapat selsema, thanks jiran belakang rumah.

Baru kejap tadi jiran yang buat kenduri kahwin buka karaoke open. Kalau siang tu aku boleh terima, ini sudah malam. Nak sound kang macam aku ni perosak majlis tapi ini basics maa. Malam orang nak tidur. Esok pun sekolah ganti untuk cuti raya cina. Dan esok aku kena jaga anak aku sebab bini aku ada road run kat sekolah. Dan ketika waktu aku sedang menaip, masih lagi dengar lagu rock kapak yang di karaoke kan. Doa aku esok .hujan siap ada petir, petir sambar sound sistem tu. Pastu hujan berhenti.

sekian.

4 comments:

tHE aRaf LiLa said...

kejam sungguh doamu itu...huhu tp mmg x patuuuuuuuutttt dorg tuh

Madi @ Aed said...

hoho..marah betoll

ainazliena said...

adat resam idup bjiran..aku cadangkan ko beli uma kt jln durian or banglo atas bukit..tmn dahlia..hehehe jgn mare..

encik azuwan said...

fara: doa gurauan senda.

madi: marah sebab aku demam sampai isnin.

nana: bkn mslh adat resam.kalo mentaliti ni tak berubah.ble nak maju.aku lebih rela duk jauh dgn org xde sivik dari hati aku saket dgn sikap mereka ini.hehe.