Monday, March 15, 2010

Brader Terer Bola & Aku


Pagi tadi lepas Brunch aku lepak-lepak dengan budak-budak production. Sekali ada brader sorang datang duduk sebelah aku.

Brader: Gua dengar lu striker baru kilang ni?
Aku: Aah..Striker biasa-biase je(dalam hati biasa score gol..haha.).

Brader: Kalau tahun ni gua jadi coach masak la lu..
Aku: ....(so what?)

Brader: Gua kalau jadi coach gua akan tanya..bla..bla..bla..Masa gua jadi coach masuk suku akhir..bla..bla..
Aku: Hehe..(senyum-senyum kambing)
Aku pun tidak faham brader sorang ni. Mungkin dia tengok keputusan perlawanan persahabatan dengan ex-UTM FC(nama pasukan main hentam je sebab ni ex-UTM punya pemain) di papan kenyataan dekat kantin. Tertulis kat situ Wan(3 gol). Aku pun tak sangka dapat jaringkan 3 gol aka hatrik tu..hehe(gelak jahat). Mungkin dia tidak percaya tengok aku muka macam budak-budak. Apakah? Awet muda kah aku?!..har..har..harta karun..

Tapi sampai sekarang aku tidak berapa nak pasti motif brader tu. Office-mate aku, Zety pun siap Sametime dengan aku tanya aku ke yang jaringkan tiga gol tu. haha..Nape?! Zaman sekarang mungkin tak ramai yang ada ijazah IT yang aktif bersukan..haha..Aku dapat jaringkan gol tu pun sebab winger aku power+right.place.at.the.right.time.

Aku secara paksa telah dilantik menjadi AJK KSRK(kelab sukan & rekreasi) kilang aku tapi belum official..Ni semua sebab Kak Ina. Kakak ni la yang selalu panggil aku Black sebab aku ada iras-iras Black Mentor..haha..abaikan.

p/s: super penat.

2 comments:

wawa pucca said...

apa maksud kau ni

tak paham aku.
tapi yg pasti,
kau reti ke main bola mcm kiteorg yg gol n gincu ni??


haha

encik azuwan said...

ampun...aku bkn lawan korang..nnt aku hantar ain je..