Wednesday, January 6, 2010

seluar sekolah

sejak masuk tahun baru, banyak kali kena masuk plant. tapi bagus jugak, at least ade mende baru aku dapat. contoh kalau kita sudah install MS Office 2003 & pastu install MS Office Pro '97..di sini akan ada masalah icon selepas MS Office Pro '97 tu di 'uninstall' kan.

tapi ada insiden melucukan atau ntah..hehe..aku punya seluar kerja ada dua helai je. satu warna hitam & satu warna hijau gelap. nak dijadikan cerita aku pakai yang warna hijau. sedang aku melakukan kerja-kerja aku sebagai IT Analyst operator. sekali ade sorang mamat ni tegur aku dengan selamber.."wei seluar ko macam seluar sekolah menengah la"..aku cam terkedu la die cakap seluar aku macam seluar sekolah..haha..terus aku jawab "abeh tu..seluar ni je ade"..haha..

bagus la camtu..at least aku still nampak teenager gitu...sumpah aku tak pakai lagi seluar tu lagi. seingat aku last aku pakai seluar hijau ni masa tingkatan 3. masa sambung belajar kt MRSM kena pakai seluar coklat or biru gelap. nak tau tak, harga sebenar kereta import yang kita beli kat Malaysia yang baru sampai kat pelabuhan. Honda Jazz 1.5 i-VTEC RM41627..Ford Focus 1.8 Ghia RM41000..Mazda RX-8 RM75238..cuba korang cek kat Mutiara Motors atau Tan Chong Motors berapa harga dieorang jual?..Saga SE aku lagi mahal siot!!!..aku tak tipu..tgk sini.

Aku pernah dapat komen,ko tak bangga ke Malaysia ada kereta sendiri?Ya.Aku bangga.Tapi masalahnya,adakah patut rakyat Malaysia dibebankan dengan cukai-cukai sebegini rupa hanya untuk memastikan Proton terus hidup?Seolah-olah Proton sebenarnya tak mampu nak menghasilkan kereta berkualiti dan affordable,yang mampu dijual kepada RAKYAT MALAYSIA dengan harga lebih murah berbanding pengeluar lain.Apa benefit Proton kepada rakyat Malaysia secara directnya?Mungkin akan ada yang cerita pasal ekonomi berkembang lah,ekonomi berjalan lah...tapi adakah benda2 ekonomi tu mempengaruhi poket anda secara direct?Bukankah anda masih berhutang 7 tahun,9 tahun semata-mata untuk membeli kereta?Jangan cakap Proton muda lagi dan sebagainya.Tengok KIA,mereka mula buat kereta tahun 1986,sebaya dengan Proton.

sumber cursing malay


aku ada perasan la..website kerajaan almost semua dah di 'mat salleh' kan..tak up-to-date sungguh aku ni...contoh.. Kastam Di Raja Malaysia..domain dieorang guna www.customs.gov.my..ni terpengaruh PPSMI ke ape?hehe..terlajak cerita pasal PPSMI ni, aku nak cerita pasal sekolah bini aku yang ditaja dengan ICT-things oleh seorang pengarah hospital panel kilang aku. ada taklimat pasal tajaan ni. pengarah ni punya berlagak tahap gaban, siap cakap yang die dulu belajar sendiri je, takde cikgu pun die boleh berjaya..gaji seorang doktor pakar macam die sampai ENAM angka sebulan. aku yang dengar cerita ni pun rasa nak minum air sirap beb.

what's the point dia taja ICT-things kat sekolah tu tapi siap hentam-hentam profession guru. ikhlas tu penting..ko tak sekolah agama ke?ke ko belajar sendiri ilmu agama tu?!..ko tu datang sekolah pakai jeans..mane disiplin ko? pengarah konon...pengarah my *s*!..aku rasa semua sekolah mengutamakan disiplin. aku pun terkena tempias disiplin sebab bini aku adalah penolong guru disiplin sekolah...pergh...tak boleh nakal-nakal kat rumah -_-

3 comments:

wawa pucca said...

jgn nakal2 kat umah ye.
nanti kena piap!

hehehehhehehehehhehe

encik azuwan said...

nakal untuk meningkatkan kemesraan=p

apple dilla said...

wow, pen guru disiplin.
terer la ain!
bg soul disiplin skit kt umah :D

aku paling x suke, sponsor tp nk publisiti baek punye, nk blagak2.
nk derma biarla ikhlas.