Friday, November 19, 2010

Teknologi 4G dibawakan khas oleh YTL


Kelajuan yang 3 ke 5 kali ganda lebih laju dari 3G. Semua dalam satu. Data,voice dan SMS boleh. Yang menarik ia tidak menggunakan sim kad. Mungkin ada kena mengena dengan MAC address atau IPv6 dalam teknologi ini.

Caj untuk SMS, data serta voice sama rata.Aku akan bedah siasat 4G ini. In the end of the days nothing beats cable or fibre-optic.

YES

6 comments:

shauqi said...

soul, kat subang dah ade fiber optic. tm punye. membe aku download movie x sampai seminit..haha. bebudak sate ayam involve projek 4g ni sbb sate ayam jadi vendor YTL. aku dah hampir masuk projek ni tp dah benti keje. rugi x masuk. kalo x free je dapat..haha

encik azuwan said...

pergh..bapak laju.tu la ko..patut ko jd team leader.kt pasir gudang ntah biler fibre nak masuk.

ken said...

nak dapat ni :)

encik azuwan said...

ken - pastikan kawasan anda ade coverage.hehe.

Ejam Amad said...

Jangan jadi macam previous broadband service provider je udah la..Tahu nak buat duit je..tapi jaga produk tak pandai..

encik azuwan said...

kronisme in malaysia is everywhere.nk wat cmne.tu je rakyat mampu.cibai cmne pn terpakse gune.