Monday, June 15, 2015

Klinik Gigi 1Malaysia UTC Galleria@Kotaraya



Semua orang asik bash Najib tapi tak semua idea Najib ni sampah. UTC ni antara yang tidak sampah. Sabtu lepas pergi Klinik Gigi di UTC. Murah serta cepat. Untuk scaling serta gigi lubang boleh datang sini. Kalau nak advance treatment pergi swasta la beb.Kebetulan masa aku pergi orang tidak ramai mungkin sebab orang baru nak gerak dari kampung.

Tapi ada cerita best masa main dekat playground angry bird. hehe. Ada sorang makcik ni duduk sebelah orang-ajak-klinik-gigi-UTC. Masa tu aku tengah layan Ziyad. Nampak makcik tu borak dengan orang-ajak-klinik-gigi-UTC ala-ala beramah mesra. Nampak Zaheen duduk sebelah orang-ajak-klinik-gigi-UTC dengan mimik muka yang something wrong.

Rupanya makcik tu complain Zaheen pijak tangan anak dia. Nak marah tu yang tak boleh belah. Anak dia pulak pelakon Oscar. Lepas tu sambung main balik. Nokharommm. Zaheen bukan jenis yang sengaja pijak tangan budak tu. Aku tahu sebab Zaheen suka berkawan. Nasib la bukan kat aku yang die complain serta marah. Kalau tak aku heret anak dia pergi Klinik 1Malaysia. muahaha..

Padahal anak dia buat Ziyad aku rilex je. Anak makcik tu pusing natang Angrybird(merry-go-around) tu terkena anak MUKA HENSEM Ziyad. Tapi Ziyad just pegang muka then sambung balik main. Aku akan marah anak orang kalau perkara yang dia buat tu boleh mendatangkan hazard kat anak aku serta budak lain. Aku pernah nyaris marah budak sebab ingat dia tolak Zaheen tapi Zaheen terjatuh. haha.

Tiada tolak ansur langsung makcik tu. Consider yourself lucky makcik sebab you pick someone not on you league. kan dah melalut dari klinik gigi kepada sikap sesetengah ibubapa yang Ahmad Maslan. Tak payah nak Nazri Aziz sangat.

Sambung  cerita Klinik Gigi ni setelah tiga perenggan melalut. Sekali rawatan RM1 dan satu hari satu rawatan sahaja. Contoh kau nak scaling serta tampal gigi lubang taboley. Pilih salah satu. Datang hari lain untuk rawatan lain. Tampal RM2 depends kepada berapa banyak yang doktor tampal gigi ko. Waktu beroperasi Klinik Gigi 1Malaysia di UTC Galleria@Kotaraya Ahad-Isnin kecuali cuti umum. 8.30 pagi - 10.00 malam.


17 comments:

Aretta Emboaba said...

Kt situ cabut gigi boleh x?

encik azuwan said...

boleh.

Goo Chee Seng said...

Klinik pergigian kerajaan beroperasi di UTC kota raya? tingkat ke berapa? then waktu operasi?

Sila maklum maklumat ini.
terima kasih

encik azuwan said...

hi Goo Chee Seng. waktu operasi lupa nak snap gambar. kalau tak silap tingkat 2 or 3.

失落的灵魂 said...

Time rehat pukul berapa?

失落的灵魂 said...

Time rehat pukul berapa?

encik azuwan said...

失落的灵魂 , rasa macam xde rehat. haha.

watever said...

Ahad isnin tu mcm mne...kira tiap2 hari kje ke

watever said...

Ahad isnin tu mcm mne...kira tiap2 hari kje ke

muhd azam said...

satu gigi mcm mana kira

Noraini AJ said...

baru je dapatkan perkhidmatan tampal gigi. service sgt cepat dan mesra. orang tak ramai pun. 1 hari 1 jenis treatment je. kalau nak scalling/bersihkan gigi buat masa ni kat UTCJB Klinik Gigi machine out of order until further notice. cabut gigi/tampal gigi RM2 setiap satu. Kudos PM utk UTC Klinik Gigi ni!

Edda Nizam said...

Ari jumaat buka x ?

jf.andra Afandi7 said...

Assalamualaikum. .
Saya mempunyai masalah gigi tahap kritikal..bolehkah saya mendapatkan rawatan di tempat tuan .kerosakan gigi saya sebanyak 13 batang akibat reput.
diharap pihak tuan dapat membantu masalah yg saya hadapi.dengan ini saya mengucapkan selamat tahun baru 2017.

ninaone said...

Baru balik dr Klink gigi utc kotaraya,servis kt kaunter mmg bagus Tp kena tunggu nk dekat 3 jam br dpt jumpa doktor.Bila jumpa, Tk pasal pasal Nk marah. Bila explain yg gusi berdarah sepanjang 9 bulan mengandung, Dia Tk terima. Masalahnya, apa reason Nk marah marah pesakit,baru first time jumpa pun. Dr.Tan Qi Feng

azura delos reyes said...

Klinik Gigi UTC ni ble BG mc ker..

azura delos reyes said...
This comment has been removed by the author.
azura delos reyes said...

Klinik Gigi UTC ni ble BG mc ker..