Wednesday, April 22, 2015

redONE 3G dan Celcom 4G Speedtest

redoNE hujung bulan ni katanya akan mempunyai 4G berdasarkan page Facebook redONE.

Memang tidak dinafikan line redONE masih belum boleh menandingi line Celcom. Aku dah buat speedtest menggunakan Celcom 4G sebelum aku tukar ke redONE 3G. Kelajuan normal 3G memang 1Mbps ke atas.







Bak kata orang bukan nak buka pekung tapi nak transparent. Member aku yang baru register belakang rumah ada tower Celcom 4G pun line putus-putus. Terus tukar balik ke line asal. haha. customer always right. 4G Celcom memang berdesup beb mengalahkan UniFi 10Mbps kat rumah aku.lol.

Tapi berita baik dari CEO redONE sendiri iaitu Farid melalui FB redONE. aik Farid je nama, abes tu die tulis situ Farid aku cakap la Farid. Ntah ye atau tidak tunggu kenyataan rasmi nanti.



No comments: