Thursday, December 19, 2013

Report Polis

Aku suka post gelagat orang dalam blog ni. Ini panas lagi, di tambah panas lagi mamat ni adalah bekas suami orang yang aku pernah ada crush dulu. kah. Aku perasan mamat ni masa kat tepi pantai lagi. So aku pun gosip sebentar dengan isteri aku lantas cubitan manja hinggap di lengan. kah.

Nak di jadikan cerita lepas mandi kat tepi laut, masa on the way balik bilik nampak swimming pool. Zaheen pantang, terus nak masuk. Actually kena pakai wristband water-theme park. Nak di jadikan cerita mamat ni ada dalam 3 kaki dari aku masa dalam kolam untuk kanak-kanak tengah layan anak dia. Sekali ada staff hotel tu datang kat mamat ni tanya mana wristband.

Apa lagi, mamat ni mengamuk cakap yang dia ada wristband tu. Isteri dia tengah ambil. Dia dah pergi kaunter cakap pasal ni dan dia boleh masuk dalam pool tu dulu. Bagi aku perkara ni super simple dan boleh selesai secara bertamadun. Tidak perlu tinggi suara. Suara staff hotel tu pun aku sayup-sayup dengar, mamat ni punya suara satu pool dengar.Aku act as a hero? Tak payah, ini mamat or should i say orang tua sangat berlagak. Antara ayat yang aku troll adalah. Orang tua ni suruh staff hotel to buat report polis yang dia tak pakai wristband. Haha..Lepas tu panggil staff hotel tu mangkuk dan kanina. Dia punya berlagak sampai cakap, ko tak kenal aku siapa.

Dari situ kami suami isteri membuat kesimpulan, no wonder aku punya crush tu berpisah dengan dia. The best part adalah, lepas isteri tu sampai ambil wristband isteri dia pulak kena marah sebab bawa wristband satu je. Nasib anak dia pun tak kena marah. Aku juga nampak si anak macam tanya kenapa kat orang tua ni, dia boleh cakap itu orang bodoh.

Aku bukan nak kutuk ke apa tapi sikap orang tua ni macam bajet dia besar sangat dan mulut macam longkang. Sampai sekarang agak aku tak puas hati dengan isteri aku, aku cakap aku nak buat report polis. haha..

Okay nak mimpi tidur buat report polis.

1 comment:

fana said...

bahahahha...aku pon nk report polis sbb isteri ko buat kek sedap sgt smpai berat aku naik...hukhukhuk