Monday, April 29, 2013

Tabung Haji

Orang-orang macam aku ni mesti nak pergi ikut pakej tabung haji sebab murah sedikit. Tapi nak tunggu turn..Umur aku 60+ baru dapat pergi. Aku bercadang nak registerkan untuk Zaheen sekali memandangkan untuk register haji perlu ada at least RM1200 dalam akaun.


Aku buka akaun tabung haji dulu sebab mak bapak aku yang buka kan. Mak aku cakap dulu daftar haji super senang. Tahun tu daftar tahun tu jugak dapat pergi. Sekarang? Berkedut tunggu. Sekarang nak simpan tabung haji pun dah senang. Aku biasa guna cash deposit Maybank. Direct masuk tabung haji. So tiada alasan untuk tidak menyimpan tabung haji. Pergi umrah? Mak aku pernah nak payung tapi aku tolak sebab mentang-mentang anak bongsu kan..kan..kan..haha.

Apa!! belum daftar? Boleh pergi ke Bank Islam untuk mendaftar. Esok aku akan jaga hero dan heroin untuk beberapa jam. haha..Isteri terchenta ada sukan pagi dan tak sanggup hantar dieorang sehari suntuk dok pengasuh. Aku pun ada cuti so takde hal.

Ok sekian.

p/s: pasang niat je pun dapat pahala tahu?..

2 comments:

phat_lee said...

Salam...

Saya dan isteri pun register hujung tahun lepas. Turn tahun 2055. Masa tu umur dah 70++. Hehehe...

Nak register guna statement EPF pun boleh. Lagi senang. Bukak akaun TH, bwk statement sekali, cakap je nak register. On the dot dia buatkan.

http://getakaful4u.blogspot.com/

encik azuwan said...

salam. thanks for the info.