Thursday, July 21, 2011

JPJ, Selekoh dan Aku



Barua. Semalam semata-mata nak pergi aktifkan i-Akaun KWSP, pergi TESCO Seri Alam. JPJ atau PDRM atau Polis Trafik memang pandai mencari lokasi di mana kita tiada masa untuk pemandu mengenakan tali pinggang. barua..siapa suruh tidak pakai tali-pinggang. haha.. Lepas je selekoh baring terus ada road-block..cibai..Aku memang pasrah la tengok JPJ dah kat depan dengan aku tidak pakai tali-pinggang.

Memang kena tahan serta kena keluarkan IC dan lesen. Aku malas nak bertekak tetapi bini aku tak nak mengalah bertekak dengan JPJ tu. Aku redha je, nak saman, saman la. Zaheen pulak jeling je JPJ tu sebab budak kecik ni sibuk memandang panorama di luar kereta. Luckily JPJ tidak saman sambil sound dengan kerek suruh pakai tali-pinggang.

Buat apa aku nak pakai tali-pinggang, kan kereta aku dah ada air-bag. haha..seperti biasa tidak mahu kalah. LOL.

3 comments:

ketawariang said...

hoho situ memang hot spot nak buat roadblock kan...

duahari lepas diorang (JPJ) buat roadblock dekat selekoh ank masuk scientex.. dah la tengah telefon masa tu...nasib baik arah bertentangan...hiihii

encik azuwan said...

JPJ mmg pandai cari duit lebih.

air-bag ade..xpyh guna seltbelt.

farah fadhil said...

haha. nasib baik ade ain
xpun jpj tu cuak dgn jelingan zaheen tu