Monday, September 21, 2015

Zikir


Tidak semua orang sempurna kan tapi Allah swt akan hantar orang yang akan sempurnakan hidup kita. haha.

Tahukah anda ada DUA makhluk la susah nak berzikir kepada Allah swt? Manusia serta jin. Setan/iblis confirm la tak kan berzikir kan. Semua BENDA di muka bumi berzikir tetapi dengan cara yang kita tidak faham. Tapi bila kita SENTIASA berzikir kepada aku kita akan jadi lebih mulia dari malaikat yang kita tahu memang tak berhenti zikir kepada Allah swt.

Patut la pada kemunculan Dajal orang mukmin berzikir untuk mengisi perut yang kosong. Zikir ni banyak kelebihan dia.

nak tonton tazkirah 15 minit ni padu dengan informasi pasal zikir. Lama? Lama pak hang. Tengok bola 45 minit pun korang rasa kejap, tengok movie kat wayang berjam-jam rasa kejap. phuiii. Aku nasihatkan kau tonton dan fahami.

Insan Yang Lebih Mulia Dari Malaikat - Ustaz Wadi Annuar
Seperti yang dijanjikan pagi tadi. Rakaman tazkirah ringkas sempena Majlis Zikir di Masjid Melayu Lebuh Acheh, Georgetown pada 28-08-2015.~ Antara pesanan Nabi kepada Saidina Muaz~ Sunnah Rasulullah, menyatakan perasaan sayang kepada siapa?~ Orang yang paling alim berkenaan halal dan haram~ Doa yang jangan sesekali ditinggalkan setiap kali selepas solat~ Bolehkah orang biasa 24 jam berzikir?~ Kisah Nabi Yunus dalam perut ikan paus~ Zikir yang hilang dilangit pertama~ Jasad dimuka bumi, tapi nama mahsyur di langit~ Makhluk lain semua berzikir kepada Allah, kecuali 2..~ Zikir segenggam pasir
Posted by Zonkuliah on Friday, 28 August 2015


Nak cari keredhaan Allah swt bukan senang, nak dapat 'Nur' bukan senang. Kita kena cari, hati kena bersih suci. Bila kita berzikir, zikir kita akan di angkat naik ke langit dan kadang tak lepas petala langit yang pertama. Sebab tu kena rajin zikir kot mana tahu sampai lepas semua petala langit. tak faham? Aku kan dah suruh hang pi tengok video kat atas ni. bye

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)