Wednesday, September 30, 2015

Orang Asing


Aku nak share video Ustaz Wadi Annuar ni. Aku tau korang mesti cakap tiada masa dan etc. Kepada yang masa selalu cemburu kau meh aku share isi-isi penting dalam video di bawah ni.

Video ni berkisahkan pasal tanda-tanda SAHIH yang telah Rasulullah saw habaq mai masa dulu. Kalau Ustaz Wadi tipu aku, aku tipu korang la yer. Tapi apa yang di cakap make sense. Faham tak make sense tu apa maksud dia?

Nabi ada sebut pasal sinar Islam bermula dalam keadaan yang asing dan dagang. Macam zaman mula-mula Rasulullah mula berdakwah di Mekah. Orang jahilliyah cakap Islam mundur serta bermacam-macam lagi. Sekarang mari lihat keadaan hari ini. Tak hip la pakai tudung labuh. Aurat tapayah cakap la. Hiburan. Kalau aku pergi surau(eh pergi surau ke? KALAU) solat subuh yang lepak kat mamak tu budak melayu yang mesti la ISLAM. Gelak sakan tu.

Nak tahu budak melayu ramai rosak korang pergi sekolah harian je la. Tak semua tapi kebanyakkan. Pakai tudung singkat pakai bra warna pink. Tak berdarah hidung budak2 lelaki? Yang lelaki adab mostly kelaut, bajet gengster sekolah mak bapak dieorang yang punya. Ok dah melalut dah ni. Pendek kata korang masuk pasaraya pakai songkok haji atau jubah rasa janggal x? kannn..janggal kan? Rasa macam 'asing' kan? Aku pun rasa macam tu. 'Asing' ini lah yang dimaksudkan Rasulullah saw.

Rasulullah juga ada cakap akan terbentuk mujahidin di tiga negeri iaitu Iraq, Syam(Syria) dan Yaman(skrg tgh dibedil Arab Saudi tak silap aku). Sahabat tanya lebih kurang macam ni la. Kalau nak join mujahidin tu, yang mana paling bagus? Rasulullah saw cakap tentera di Syam kerana iman terletak di Syam.

Ustaz Wadi sentuh pasal bumi Malaysia je cukup. Hadis nabi yang berbunyi lebih kurang macam ni " Bila kalian melihat sesuatu suasana dikelilingi berlaku banyak pembunuhan. Yang membunuh tak tahu kenapa membunuh dan yang dibunuh tak tahu kenapa dibunuh." Kiamat is around the corner.

Ini statistik jenayah Malaysia. 45 kes rogol seminggu. 2 kes samun berkumpulan bersenjata seminggu. 300 kes samun berkumpulan tak bersenjata seminggu. 1 kes samun guna senjata api seminggu. 68 kes samun tanpa senjata api seminggu. 110 kes mencederakan seminggu. 409 kes mencuri seminggu. 257 kes curi kereta seminggu.858 kes curi motosikal seminggu. 76 kes curi lori, van jentera berat seminggu. 57 kes ragut seminggu. 405 kes pecah rumah seminggu. Anak luar nikah lahir setiap 17 minit(statistik JPN).

Perasan negara kita sekarang dihujani pelbagai fitnah. Bila ini terjadi, Allah swt angkat 'keamanan' dari kamu. Nak lagi jelas hang pi tengok video bawah ni.


Memburu Kehidupan Yang Kekal - Ustaz Wadi Annuar
Beruntunglah orang2 yang asing..
Posted by Zonkuliah on Tuesday, 25 November 2014

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)