Wednesday, January 27, 2016

Kenapa Anda Perlu Pilih RedOne?


Aku dah guna RedOne hampir setahun dan aku telah jimat banyak. Sebab utama aku ambil pascabayar adalah sebab kena GST berbanding prabayar tidak kena GST.........maaf terpolitik pulak. Sebab aku jenis tak suka kejap-kejap topup. Lepas tu bila kecemasan kredit habis bagaimana nak topup? Worst-case scenario gaisssss..Mari lihat penggunaan aku dengan RedOne.

Aku langgan:

Pakej RM8/sebulan

  1. guna atau tidak tetap RM8..memang murah. Mak aku guna pakej ni tanpa data so sangat murah, tidak perlu risau nak topup bagai. Yang penting anak mithali macam aku bayar setiap bulan=)
  2. RM0.15/minit semua telco. TAPI bila engkau telefon tidak sampai 30 saat caj yang dikenakan adalah RM0.08. Bila lebih 30 saat baru la RM0.15 di caj. HELLO zaman sekarang mana ada orang gayut kat telefon lama-lama. Wasap Telegram and so on....duhhhh..
  3. untuk ke talian RedOne adalah percuma. So korang ajak kawan-kawan masuk RedOne lepas tu call percuma untuk 6000 minit aka 100 jam.
  4. SMS ke lain rangkaian RM0.10 dan RM0.05 jika RedOne.
Gambar di atas nak tunjuk bawah 30 saat RM0.08.


Pelan Data RM30/sebulan 1GB+

  1. RedOne ni pelik sikit. Data kurang dari 3GB akan dapat signal 3G tapi kalau 3GB ke atas baru dapat 4G. tapi aku bukan orang yang jenis hadap sangat telefon so 1GB+ sudah memadai dan kat rumah pun ada UniFi.
Ini data yang aku guna. tak sampai 1GB.haha.


Prepaid ni korang tidak akan perasan jumlah sebenar korang guna sebab ko topup RM10. Lepas tu topup lagi dan lagi dan lagi...Jika dijumlahkan lebih RM50. Memang RM38+GST sebulan nampak macam mahal tapi berbaloi sebab once 1GB dah habis masih dapat internet tapi fair usage policy.

Tapi bergantung kepada individu untuk menjadi pengguna bijak. haha..Bagi aku guna RedOne berbaloi bukan sebab aku ejen sahaja tapi sebab kadar yang mampu milik bukan mampu tengok. Lepas tu kita boleh analisis penggunaan kita melalui bil yang kita dapat. Kalau guna topup penggunaan tak berapa nak nampak.

BERMINAT? hubungi 0123630328. Walau di mana pelusuk Malaysia anda berada aku sentiasa akan memberi perkhidmatan THORBAEKKKK..haha.

No comments: