Tuesday, October 18, 2011

Jahil

Semakin hari semakin jahil manusia zaman sekarang. Tidak sangka video budak kecil kena langar yang aku tengok dalam laman sosial adalah kejadian yang yang baru berlaku. Aku tidak lihat penuh sebab bila lori tu hampir mengenai budak kecil itu aku terus tutup browser aku sebab....

Mangsa dikenali sebagai Wang Yue berumur dua tahun. Doktor yang merawat Yueyue berkata yang kecederaan Yueyue adalah unrecoverable.......

Dan berita-berita macam ini tidak sepatutnya keluar dalam berita. Ini sama seperti menonton filem 18SG malah lebih teruk. Tapi berita-berita panas macam ini lebih gemar dipaparkan oleh media massa sekarang. Masa video itu ditayangkan dalam berita aku sedang dukung Zaheen yang baru selesai dinner. Rasa luluh sangat hati ni.............................

Aku tidak dapat bayangkan jika ia berlaku pada aku. Yang aku hairan yang nampak buat bodoh je. Mana keperikemanusiaan peniaga pasar tu. Hati manusia sekarang jauh lebih sakit dari keadaan bumi sekarang.

................................................................................

4 comments:

laila sanuri said...

aku pun tgk gak..tak tgk sampai abis jugak..mak bapak budak tu mana ah?

encik azuwan said...

bapak die sibuk kt kedai.mak die tgh sidai baju.tidak perasan anak die keluar.

Nadya Shah said...

aku lg la xterkata soul..nak mencarut je tgok diorang yg lalu lanag 2..mcm nampak kucing kene langgar..rilek je.. walau video tu xjelas.tp aku nmpak budak 2 mcm terketik2..sblm kene gilis skali lagi.bodoh sial org2 kat situ..xkiralah budak 2 anak pendatang asing ke..anak luar nikah ke..tp as human being yg waras..patut dah lama ada org bertindak.. so far this is the longest komen aku psl isu video ni.. aku sbnanye xmo pk n ingat dah psl video ni..sbb ganggu emosi aku sgt2..n aku dah pon migrain skrg ni..org ade anak dia pahamler camne perasaan bile tgok video ni.
-end-

Syima Emi said...

aku langsung x tengok weih.. x sanggup. aku dengar org cite pon dah rasa sebak dan geram. mana pergi ntah sikap perikemanusiaan tu..

aku tgk kucing tepi jalan kena langgar pon rasa mcm nak gugur jantung. tu pon keta tu baru langgar skit.. ni plak bdak kena gilis berkali2..